U okviru prekograničnog projekta “Baština- pokretač razvoja”, koji se implementira kroz IPA program Crna Gora- Hrvatska, finansiran od delegacije EU, u Dubrovniku je od 27-30. studenoga 2013. održana radionica na temu “GIS u analizi krajobraza/pejzaža”. Radionica je organizirana za 16 predstavnika projektnih partnera i saradnika, ali su predavanja, bila otvorena i za ostale stručnjake zainteresirane za temu.

Cilj radionice bio je predstaviti modele različitih analiza krajobraza/pejzaža kroz odabrani softver (različite aplikacije Geografsko-informacijskog sustava – GIS). Radionicu su vodili konzultanti koji imaju iskustvo i reference u navedenom području. Pozvani predavači su iz svog iskustva govorili o geografsko-informacijskim sistemima u okviru geografije vezane na planiranje, geodezije i novinama koje GIS tehnologija donosi, u okviru pejzažne arhitekture i arhitekture-urbanizma vezane na planiranje.

Radionicu je organizirao vodeći projektni partner s hrvatske strane, Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvor: baština.eu, 18/12/2013

ZAPISNIK_GIS_radionica_27-30_11_13_DBK