\ Krajobazno uređenje zelenih površina na području grada Zagreba – Natječaj

OBAVIJEST O POZIVU NA NADMETANJE

Grad Zagreb je na temelju članka 55. i 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13,143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske od 01. prosinca 2016. objavio poziv na nadmetanje za predmet nabave: KRAJOBRAZNO UREĐENJE ZELENIH PVRŠINA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, pod evidencijskim brojem 3072-2016-emv; broj dokumenta: 2016/S 002-0026724.
Rok za dostavu ponuda: 22. prosinca 2016. u 8:30 sati.

\ “PEOPLE 4 SOIL”
people4soil

Europska građanska inicijativa “PEOPLE 4 SOIL” pokrenula je sakupljanje potpisa za uvođenje posebne zakonske regulative o zaštiti tla na razini cijele Europske Unije.
Više…

\ Borba za javni prostor Zagreba
urban-font-block

Urbanizam.zg s temama – javni prostor – politika – novac,  utorak 06. 12. 2016. u 18 sati u Društvu arhitekata Zagreba. Gostuju Emil Jurcan /Društvo arhitekta Istre Societa architetti dell lstria (DAI-SAI), Dragan Žuvela / Društvo arhitekata Splita – DAS, Dario Crnogaća i Marko Chiabov/ Društvo arhitekta ibenika, SOBA DAŠ, te predstavnici drugih udruga i inicijativa u diskusiji.
Više…

\ Aktualni EU natječaji
eu-projekti

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima iz fondova EU koja su namijenjena korisnicima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše projektne ideje!
Više…

\ Kopupaka Reserve, Auckland osvojio je World Landscape of the Year 2016
slika-prednja

Na World Architecture Festival-u močvare Auckland-a omeđene pletenim drvenim strukturama imenovane su World Landscape of the Year 2016.
Više…

\ Cilj je poboljšati kvalitetu zraka
poboljsanje-zraka

Lideri Pariza, Mexico Cityja, Madrida i Atene izjavili su kako će prestati koristiti sva vozila koja idu na dizel do sredine sljedećeg desetljeća, odnosno do 2025. godine.
Više…

\ RUNJANINOVA KLAVIRSKA SKLADBA NAKON 170 GODINA SVIRA NA GLAZBENOJ OGRADI!
veverec

U subotu 3. prosinca u Glini se odvija svečanost obilježavanja 170. obljetnice skladanja hrvatske himne „Lijepa Naša Domovino“.
Više…

\ Prostorni plan Parka prirode Papuk
logo-mgipu

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja provodi postupak strateške procjene utjecaja na okoliš Prostornog plana Parka prirode Papuk.
Više…

\ Oglas za posao “Zeleni prsten”
narodne-novine

JAVNI NATJEČAJ – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode na području Zagrebačke županije »Zeleni prsten«, Samobor
Više…

\ Vrtovi našega grada: Studije i zapisi o praksama urbanog vrtlarenja
imagehandler-ashx

Vrtovi našega grada: Studije i zapisi o praksama urbanog vrtlarenja
Autor: Valentina Gulin Zrnić i Tihana Rubić, ur.
Nakladnik: Institut za etnologiju i folkloristiku – Hrvatsko etnološko društvo – Parkticipacija
Godina izdanja: 2015.
Više…

\ Tribina – Pravo na Kvart
park

Planiranje Zagreba i provedba projekata velikog mjerila, odavno su kamen spoticanja i razdora između gradske vlasti i stanovnika grada. Zašto je to tako? Koliko je mišljenje građana bitno u razvoju grada? Jesu li kvartovske inicijative konačno pokazale da je vrijeme da se u Zagrebu drugačije odlučuje ili o sudbini naše okoline isključivo može odlučivati Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom?
Više…

\ Predstavljanje ideje projekta READYMADE ILICA
readymade

Pozivamo vas na predstavljanju ideje projekta READYMADE ILICA, koje organizira HRVATSKI KLASTER KONKURENTNOSTI KREATIVNIH I KULTURNIH INDUSTRIJA u suradnji sa GRADSKIM UREDOM ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA.
Više…

\ Oglas za posao
posao-bonsai-dubrovnik-oglas

Na službenim stranicama Hrvatskog tavoda za zapošljavanje, objavljen je oglas za posao za diplomiranog/u projektanta/icu vrtne i pejzažne arhitekture.

\ Besplatna online predavanja
hka

Hrvatska komora arhitekata i VELUX vas u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja pozivaju na besplatna online predavanja (webinare).
Više…

\ GREEN BUILDING PROFESSIONAL/Polugodišnja multidisciplinarna edukacija o zelenoj gradnji – Upisi u tijeku!! 10% POPUSTA ZA UPIS DO 15. PROSINCA 2016!!
bg

GREEN BUILDING PROFESSIONAL
Polugodišnja multidisciplinarna edukacija o zelenoj gradnji

10% POPUSTA ZA UPIS DO 15. PROSINCA 2016!!

Svjetskim istraživanjima je dokazano da objekti i prostori koji su kreirani, izvedeni i održavani prema principima zelene gradnje te koji su energetski učinkoviti – ostvaruju dodatnu vrijednost za sve sudionike u procesu planiranja, projektiranja, gradnje i korištenja objekata –  investitore, društvo u cjelini, prirodu i same korisnike zgrada. Ti podaci dokazuju da su održivi razvoj i zelena gradnja daleko više od trenda zbog brige …
Više…

>>