Na Generalnoj skupštini Vijeća arhitekata Europe – GA2/13, koja se upravo, 6. i 7. prosinca, održava u švicarskom gradu Biel-u / Bienne-u, danas su izabrani novi članovi Izvršnog odbora – EB ACE-a, za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine. Dubravko Bačić, voditelj izaslanstva naše Komore pri ACE-u izabran je za člana Izvršnog odbora u prvom izbornom krugu.

Na Generalnoj skupštini Vijeća arhitekata Europe – GA2/13, koja se upravo, 6. i 7. prosinca, održava  u švicarskom gradu Biel-u / Bienne-u, danas su izabrani novi članovi Izvršnog odbora – EB ACE-a, za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine. Izvršni se odbor sastoji od 11 članova, 6 izravno izabranih i 5 koji se izmjenjuju u redovnoj rotaciji zemalja članica.

Hrvatska komora arhitekata je za člana Izvršnog odbora kandidirala Dubravka Bačića, voditelja izaslanstva naše Komore pri ACE-u. Kolega Bačić izabran je na ovu važnu dužnost u prvom izbornom krugu, uz potporu 17 zemalja članica ACE-a, od njih ukupno 28.

Nakon Vladimira Petrovića, koji je bio član Izvršnog odbora ACE-a u mandatu 2010. – 2011., Dubravko Bačić drugi je hrvatski kandidat izabran na ovu dužnost,što je veliko priznanje, koje svjedoči o kvaliteti dosadašnjeg  rada hrvatskih predstavnika u krovnoj strukovnoj instituciji Europske unije i ugledu Hrvatske komore arhitekata općenito.

Sjednica GA2/13 bit će zapamćena ne samo po laskavom imenovanju našeg predstavnika u Izvršni odbor  ACE-a, već i kao prva sjednica na kojoj Hrvatska sudjeluje u statusu punopravne članice, kao zemlja Europske unije.

Uz Švicarsku, koja danas obilježava 20. god. članstva u ACE-u i hrvatski arhitekti tako imaju dobar razlog za zadovoljstvo, unutar  velike europske strukovne obitelji, koja broji preko 570.000 članova, ovlaštenih arhitekata.