Bavite se dizajnom, umjetnošću ili kreativnom kulturom? Želite proširiti posao na međunarodno tržište ili pronaći partnere za zajedničke projekte u sektoru kreativnih industrija? Prijavite se na gospodarske susrete Designed for Business 2016!

U sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, 2. lipnja 2016. godine u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održat će se gospodarski susreti Designed for Business 2016, koji će okupiti poduzetnike iz sektora kreativnih industrija iz cijele Europe s ciljem pronalaska potencijalnih poslovnih partnera i predstavljanja svojih proizvoda za međunarodno tržište.

Trendovi pokazuju izuzetan porast kulturnih i kreativnih industrija u svijetu koje sve više i više postaju ključna komponenta razvoja svih svjetskih ekonomija. Iskustvo zemalja članica Europske unije, posebice Švedske, Islanda i Finske, pokazuje kako postoji pozitivna veza između razine gospodarske razvijenosti i udjela kreativne radne snage u aktivnom stanovništvu.

Gospodarski susreti (eng. matchmaking, brokerage, b2b) su sastanci koji omogućavaju pronalazak potencijalnih suradnika i poslovnih partnera. Partneri će se susresti na prethodno dogovorenim, 20-minutnim sastancima. Sve funkcionira brzo i jednostavno!

Zašto sudjelovati?

– Želite pronaći međunarodnog partnera i proširiti svoje poslovanje na nova tržišta?
– Želite svojim proizvodima udahnuti „novi život“?
– Trebate stručnjake za branding, dizajn, nove medije?
– Želite poboljšati kulturnu ponudu vašeg grada ili regije?
– Zanimaju vas zajednički projekti, razmjena iskustava i dobra praksa?

Kako se prijaviti?

1. Posjetite stranicu Designed for Business
2. Registrirajte se, izradite kratki profil svoje tvrtke OVDJE te napišite što nudite, odnosno što tražite. U galeriju možete dodati i fotografije svojih projekata/proizvoda.
3. Istražite profile drugih tvrtki koje sudjeluju na gospodarskim susretima i zabilježite one koje su vam interesantne
4. Od 12. svibnja započnite dogovarati sastanke
5. Dođite 2. lipnja u Muzej suvremene umjetnosti i upoznajte svoje nove poslovne partnere

Sudjelovanje na događanju je besplatno.

*Enterprise Europe Network (EEN) ili Europska poduzetnička mreža (www.een.hr) najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike. Mreža je sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža usluge međunarodne suradnje unutar 54 zemlje. Namijenjena je svima koji žele pronaći strane partnere te ostvariti poslovnu suradnju izvan Hrvatske. Mreža nudi informacije o uvjetima poslovanja na europskom tržištu, pronalazi partnere i tehnologije te omogućuje ostvarivanje međunarodne suradnje.

Izvor: vizkultura, 12.04.2016.