Hrvatski zavod za prostorni razvoj poziva Vas na stručni skup pod nazivom Strategije urbane regeneracije, koji će se održati 9. i 10. lipnja 2016. godine u Zagrebu, velika predavaonica Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26.

Tema urbane regeneracije prepoznata je kao izuzetno relevantna tokom procesa izrade Nacrta prijedloga Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske čiji izrađivač je bio Hrvatski zavod za prostorni razvoj. Posebno se ističe potreba za odmjerenim korištenjem prostora te orijentacija prema učinkovitoj uporabi već korištenog prostora.

Program skupa sastojat će se od sljedećih pet tematskih cjelina:

1. Europske dobre prakse
2. Promišljanja urbane regeneracije
3. Urbana preobrazba: planovi i realizacije
4. Sanacija nezakonite gradnje
5. Društveni i ekonomski aspekti

Stručni skup sagledat će temu urbane regeneracije uz sudjelovanje više od 20 relevantnih domaćih i inozemnih stručnjaka, posebice arhitekata, urbanista i krajobraznih arhitekata, te predstavnika jedinica lokalne samouprave, koji će kroz izlaganja i diskusije uz pomoć moderatora dati osnovne smjernice urbane regeneracije.

Prvi dan stručnog skupa 9. lipnja 2016. predavanje će održati krajobrazna arhitektica dr.sc. Ines Hrdalo s temom Regeneracija grada kroz urbanu zelenu infrastrukturu. 

Sudjelovanje na stručnom skupu je bez naknade, a više informacija i registracija sudionika je na sljedećem linku: http://www.hzpr.hr/default.aspx?id=159

Izvor: Hrvatski zavod za prostorni razvoj, 24.05.2016.