Svake subote od 18.lipnja sve do kraja ljeta u zagrebačkom Maksimiru (na livadi kod Drugog jezera, kod Kamenog sjedala), od 10 do 17 sati organizirat će se Zagrebački piknik.

Cilj ovog projekta je ponovo učiniti park Maksimir , koji je nedavno proglašen jednim od 14 najljepših parkova u Europi, mjestom okupljanja svih generacija.Svi koji vole piknike moći će tako počastiti svoje društvo svojim delicijama u opuštenoj atmosferi, a za sve one koji ne stignu pripremati hranu, pripremljene su zagrebačke piknik košare s hrvatskim namirnicama. Fini domaći sendviči , sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića-piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu.

Za glazbenu kulisu u zelenoj oazi zaduženi su DJi , koji će svake subote svojim odabirom glazbe osvježiti ljetne sate! Na prvom Zagrebačkom pikniku glazbu bira DJ Rea, koja je svojim miksevima dosada oduševila publiku diljem Europe i svijeta.

Kako zabave ne bi nedostajalo, posjetitelji će moći uživati u društvenim igrama, a svi oni koji se vole opustiti uz lagano ljetno štivo, tu je i mala knjižnica na otvorenom.
Ulaz je besplatan