Predstavljamo projekt Trga Poljana u Šibeniku, projektnog ureda Atelier Minerva iz Dubrovnika.

Rad arhitekata Ateliera Minerva pobijedio je na natječaju Društva arhitekata i u veljači prošle godine Grad Šibenik je s njima potpisao ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje Trga Poljana, na kojem se nalazi i gradska knjižnica Jurja Šižgorića, arhitekta Ive Vitića.

Nagrađeni rad

Nagrađeni projekt uključuje građevine javne i društvene namjene – trg, prezentaciju arheologije, garažu i trafostanicu.

O uređenju Poljane govori se desetljećima: još 2001. gradska vlast izradila je projekt uređenja platoa u suradnji s Gradskim parkingom, a podsjećamo na natječaj koji je proveden 2011., o kojem smo pisali ovdje.

Idejno rješenje Poljane

Nakon predstavljanja, u javnosti se razvila rasprava o Izvedbenom projektu uređenja šibenske Poljane i o tomu jesu li autori prvonagrađenog rada znatno izmijenili nagrađeno idejno rješenje.

“Ovim projektom Šibenik će dobiti prepoznatljiv središnji trg i naravno toliko potrebna parkirna mjesta koja su zalog njegovom turističkom razvoju, posebice stare gradske jezgre”, kazao je gradonačelnik Željko Burić za Šibenski portal.

Procijenjena vrijednost garaže i uređenja kontaktnih površina, uključivo parter Poljane, je do 40 milijuna kuna, a ugovor s Atelierom Minerva je vrijedan 1,3 milijuna kuna plus PDV.

Konačni izgled Poljane pogledajte ovdje:

Tlocrt krova

Tlocrt garaže

 

 

Presjeci

 

Izvor: pogledaj.to, 11.11.2016.