Studij Krajobrazna arhitektura ovaj tjedan ugošćuje eminentnog krajobraznog arhitekta i profesora Martin Van den Toorna s Delft University of Technology (Nizozemska), koji poučava i na Ecole Nationale Supérieure du Paysage de Versailles ( Francuska), a u novije vrijeme uključuje se i u istraživanje srednjoeuropskih povijesnih parkova 19. stoljeća na internacionalnom projektu koji vodi Fakultet krajobrazne arhitekture Szent István Egyetem iz Budimpešte (Mađarska).

Profesor Martin Van den Toorn, zahvaljujući kontaktu ostvarenom na kongresu ECLAS u Rapperswilu (Švicarska), dolazi na dogovor s doc.dr.sc. Ivom Rechner Dika o suradnji na upravo ovom posljednje navedenom projektu koji bi trebao obuhvatiti i istraživanje parka Maksimir.
Dosadašnji razgovori s profesorom dotakli su i druge modalitete suradnje pa posebno veseli njegov ljubazni odaziv da na studiju Krajobrazna arhitektura održi čak tri zanimljiva predavanja:
srijeda, 2.11.2016. – DVORANA VIb – 12:00 h, “The future of urban parks in Europe; the role of landscape architecture in design and research”
četvrtak, 3.11.2016. – Haulikov ljetnikovac – 14:00 h, “Abstraction and visual communication in landscape architecture”
petak, 4.11.2016. – DVORANA IVc – 12:00 h, “Is there a “design science” in the context of landscape architecture?”
Film s predavanjem prof. Martin Van den Toorna: https://vimeo.com/19469520

Izvor: agr.unizg.hr, 02.11.2016.