Okrugli stol pod nazivom “Sve više shopping centara postaje “zeleno”, doznajte zašto i kako?” održat će se u srijedu, 23. studenog s početkom u 10,00 sati, Ulica grada Vukovara 271, Zagreb (Chromosov toranj, HKIG 1. kat)

Mnogobrojni shopping centri postaju zelene oaze s ciljem zaštite okoliša te uštede energije i vodnih resursa;
velik broj konzultanata također ističe kako “zeleni” shopping centri postaju sigurnije i kreativnije mjesto za krajnje korisnike ako su opremljeni visoko učinkovitim uređajima za klimatizaciju uz manje buke, ako koriste velike količine dnevnog svjetla ili ako koriste boje i opremu za interijere proizvedene bez toksičnih elemenata.

Ugodni prostori za kupovinu, s puno svježeg zraka ujedno pružaju i mogućnost su za uštedu novca i vlasniku shopping centra i krajnjem kupcu!

Kako bi nam predstavila DGNB certifikacijski sustav zelene gradnje implementiran u brojne postojeće trgovačke centre u Njemačkoj, u Zagreb nam dolazi direktorica DGNB-a Njemačka, dr. Christine Lemaitre http://www.dgnb.de/en/council/office/

Nakon kratke prezentacije o pozitivnim primjerima certifikacije i kontrole „zelenosti“ projekata u Njemačkoj i šire, te isticanja korisnosti za vlasnike i kupce u trgovačkim centrima, povest će se diskusija o stanju i potrebama u Hrvatskoj.
Naime, u Europi i svijetu je evidentan trend certificiranja takvih objekata i njihovo „ozelenjavanje“ kako bi se povećala kvaliteta već izgrađenih objekata, osigurala visoka energetska učinkovitost, smanjili troškovi te povećao image centara (green leases itd.)

U 11,30 sati poslužit ćemo prigodnu zakusku, veselimo se Vašem dolasku koji možete potvrditi do 21.11. putem obrasca

Za više informacija obratite se putem info@gbccroatia.org