Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata ove godine slavi svoju 25. obljetnicu od osnutka. Nakon raspada SFR Jugoslavije te posljedično i Jugoslavenskog udruženja pejzažnih arhitekata, 20. studenog 1992. godine osnovano je Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata (HDKA),  koje je aktivno sve do danas.Već 1993. godine HDKA je upisana u Registar udruženja građana Republike Hrvatske, a naredne godine, 1994., postaje članom Međunarodne organizacije krajobraznih arhitekata, International Federation of Landscape Architects (IFLA).
2010. godine HDKA se reorganizira i reformira te započinje suradnju s regionalnim društvima krajobraznih arhitekata. Iste godine postaje član IFLA Europe, a 2012. godine postaje članom Hrvatskog zavoda za norme te članom Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Od osnivanja Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, ali i općenito govoreći o razvoju krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj, dogodile su se značajne promjene koje su doprinijele razvoju struke, kako u edukacijskom tako i u stručnom okviru rada.

Ove godine, povodom proslave našeg 25. rođendana, za sve Vas priredili smo zanimljiv i bogat program te Vas pozivamo da nam se pridružite aktivnostima koje ćemo predstaviti na godišnjoj skupštini HDKA za naredni period.

Želimo svima Vama puno uspjeha u poslu i profesionalnom razvoju i zahvaljujemo Vam se što vjerno pratite i podržavate naš rad!

Upravni odbor HDKA

01-logo-25years-mockup2