U Dubrovniku se održao 52. hrvatski i dvanaesti Međunarodni simpozij agronoma, od 12. 02. 2017.- 17. 02. 2017. Simpozij je otvorio ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. Osnovni cilj Simpozija je bio upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja hrvatskih i inozemnih stručnjaka te na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju.

Simpozij je ugostio i međunarodnu izložbu “Zelena infrastruktura”. Izložba je prvi puta u Hrvatskoj bila postavljena u Zagrebu, u listopadu 2016. u suradnji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i Grada Zagreba. “Zelena infrastruktura” je premijerno otvorena u Ljubljani u svibnju 2016., gdje je organizirana u organizaciji Društva krajinskih arhitektov Slovenije u sklopu međunarodnog skupa „Krajina –Krajobraz – Pejzaž 2016.“ koji tradicionalno svake godine organizira Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Društvo krajinskih arhitektov Slovenije i Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije. Izložba objedinjuje radove triju država i stručnjaka krajobraznih arhitekata na području oblikovanja i planiranja javnih urbanih prostora.

Otvorenju izložbi u Dubrovniku su prisustvovali visoki uzvanici Simpozija agronoma. Posjetitelji su je mogli razgledati za vrijeme trajanja simpozija. Izložba je nakon Dubrovnika otišla na svoju turneju po Hrvatskoj, i između ostalih gradova, posjetit će Rovinj, Rijeku, Zadar, a organizacijske pripreme se već u tijeku.

Također, na simpoziju je sudjelovala i krajobrazna arhitektica, Darija Perković, mag.ing.prosp.arch., članica Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata s radom: “The Green infrastructure of the city – New and Alternative Overview of the Urban Landscape”.