Ove godine u sklopu “Krajobraz-krajina-pejzaž”, međunarodnog skupa, kojeg tradiconalno organiziraju tri udruženja, Hrvatsko društva krajobraznih arhitekata, Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije i Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, ugostit ćemo renomirani i nagrađivani projektni ured krajobrazne arhitekture, “STUDIO AKKA”.
Luka Javornik, krajobrazni arhitekt iz Slovenije predstavit će nam projekt “Nordijski skijaški centar-Planica”, višestruko nagrađivani projekt.

 

Luka Javornik, rođen je 1980. u Ljubljani. Diplomirao je na odjelu za krajobraznu arhitekturu Biotehničkog fakulteta u Ljubljani. 2006. je zajedno s Anom Kučan osnovao STUDIO AKKA, u okviru kojega radi kao voditelj projektnog tima. Za projekt Nordijski centar je zajedno s autorima, dobitnik Plečnikove nagrade (2016.), međunarodne nagrade “Making landscapes” za intervencije u krajobrazu na području Alpske konvencije. Projekt je ušao u finalni krug na East centric Architecture Trienalle (2016), a ujedno je dobio i međunarodnu nagradu Architizer A+ AWARD (2015).