Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za skulpturu, instalaciju ili landart projekt na temu buče koji će biti izvedeni na prostoru Parka branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu izložbe ‘Park kao inspiracija’ povodom manifestacije Bučijada koja se održava od 13. do 15. listopada. Autori prijedloge svojih idejnih rješenja mogu slati do 30. lipnja 2017. godine.

Očekuje se da oblikovanje skulptura, instalacija i landarta bude vezano uz manifestaciju Bučijada, te shodno tome uključuje element buče. Idejno rješenje treba biti u skladu s prostorom u kojem će biti izloženo, te treba uzeti u obzir mogućnost implementacije postojeće vegetacije parka u rješenje. Shodno navedenom uz idejno rješenje moraju biti priloženi podaci o materijalima i dimenzijama, te skice, crteže i/ili 3D vizualizacije skulpture/instalacije/landarta.

Autori osam odabranih rješenja od strane komisije za ocjenjivanje na temelju troškovnika izvedbe izdaju račun TZG Ivanić-Grada ili sa TZG Ivanić-Grada sklapaju ugovor na temelju kojeg primaju sredstva za izvedbu svojih idejnih rješenja koja će potom biti izložena u sklopu izložbe „Park kao inspiracija“ tijekom manifestacije Bučijada.

Po završetku manifestacije Bučijade autori svoje skulpture/umjetničke instalacije mogu uzeti ili ih predati u vlasništvo TZ Ivanić-Grada.
NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

Foto: Creative commons

Izvor: culturenet.hr, 1.6.2017.