Hrvatski zavod za prostorni razvoj organizira stručni skup pod nazivom “Urbano-ruralne veze” koji će se održati 19. i 20. rujna 2017. godine u Svetom Martinu na Muri u kongresnoj dvorani Terma Sveti Martin.

Stručni skup bavit će se temom urbano-ruralnih veza iz perspektive prostornog planiranja, s osvrtom na promet, javnu i društvenu infrastrukturu, krajobraze, oblikovanje i uređivanje naselja te gospodarski razvoj s naglaskom na održivi turizam i poljoprivredu. Program će se sastojati od sljedećih tematskih cjelina:

    Urbano-ruralne veze u prostornom planiranju
    Urbano-ruralne strategije, programi i projekti
    Područja razvojnih specifičnosti
    Kulturna i prirodna baština
    Krajobraz kao element identiteta ruralnog prostora

Za skup će biti pripremljen i tiskan Zbornik s 30ak stručnih radova koji će poslužiti kao materijal za daljne bavljenje urbano-ruralnim temama.

Namijenjen je stručnjacima raznih profila koji se bave urbano-ruralnim pitanjima, posebice prostornim planerima, arhitektima i krajobraznim arhitektima, te predstavnicima lokalne i regionalne samouprave.

Terme Sveti Martin osigurale su prigodnu ponudu smještaja u hotelu ili apartmanima za sudionike skupa. Rok za rezervaciju smještaja je 5. rujan 2017. godine putem obrasca.

Stručni skup otvoren i besplatan za sve zainteresirane, a kapaciteta je 200 sudionika. Prijave do popunjenja kapaciteta dostupne su putem donjeg obrasca. Sudjelovanjem na ovom stručnom skupu ostvaruju se bodovi prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Na skupu će sudjelovati i naši kolege i kolegice krajobrazni arhitekti, stoga Vas pozivamo da podržite ovaj skup svojim dolaskom.

Više na službenim stranicama skupa OVDJE.