Međunarodna konferencija ‘Unapređivanje zaštite okoliša u poslovanju kroz Europsku poduzetničku mrežu – GREEN projekt’, koju pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode organizira osječka tvrtka ‘Tera Tehnopolis’ d.o.o., počela je danas u Osijeku.

Na dvodnevnoj konferenciji sudjeluju znanstvenici i poduzetnici iz deset država srednje i jugoistočne Europe koji su u svojemu radu primijenili aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša.

Direktor ‘Tera Tehnopolisa’ Ivan Štefanić rekao je na otvorenju skupa da je Europska poduzetnička mreža najveća takva mreža te obuhvaća i zemlje koje nisu članice Europske unije, a uz osnovne usluge u tehnološko-poslovnom povezivanju omogućuje i pokretanje dodatnih projekata u posebnim područjima.

Dodao je kako se GREEN projekt, koji se provodi od lipnja 2010., bavi zaštitom okoliša u prehrambenoj industriji i proizvodnji građevinskog materijala, a svrha mu je pridonijeti poboljšanju rada malih i srednjih poduzeća s obzirom na okoliš te poduprijeti Europsku poduzetničku mrežu u rješavanju problema vezanih uz okoliš.

Otvarajući skup, rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik rekla je da to sveučilište, uz povezivanje s gospodarstvom, razvija međunarodnu projektnu suradnju i potiče svoje znanstvenike i stručnjake na interdisciplinarnu suradnju s međunarodnim institucijama.

 

Izvor: MZOIP, 2/4/2012

Odgovori