Grupa Goethe-Guerilla u suradnji sa Sašom Šimpragom nastavlja s prošle godine započetim moderiranim šetnjama Zagrebom, kojima se propituje identitet grada i ukazuje na njegove neiskorištene potencijale. Sada je u fokusu sjeverni Zagreb, koji se rasuo po obroncima Medvednice i čije zelenilo mjestimično ulazi u najuže gradsko središte. Šetnje će se održavati 14. i 28.04.2012.

Saša Šimpraga, autor knjige Zagreb, javni prostor, bit će moderator šetnji.Subota, 14.04.2012, u 11.00 sati
1. dio
sastanak ispred Gradskog kazališta Žar ptica na Bijeničkoj cesti (busom s Kaptola do Srebrnjaka i pet minuta pješice do kazališta)

U prvome dijelu proljetnog otkrivanja sjevernog Zagreba prošetat ćemo kroz neke od parkova i stuba na području od Kozjaka do Mihaljevca. Šetnja će uključivati posjet jednoj od zagrebačkih retencija, drugom zagrebačkom botaničkom vrtu i drugoj gradskoj uspinjači, a organzirana je povodom 150. rođendana najstarije sekvoje u Zagrebu i Hrvatskoj koju ćemo također obići.


Subota, 28.04.2012, u 11.00 sati
2. dio
sastanak kod Aleksandrovih stuba u Dežmanovom prolazu

U drugom dijelu otkrivanja sjevernog Zagreba proći ćemo stubama i parkovima od Dežmanovog prolaza do Keglića. Putem ćemo vidjeti gdje se nalazio, i pod nerazjašnjenim okolnostima izgorio, atelje Vojina Bakića, gdje je za mandata živio prvi predsjednik Narodne Republike Hrvatske Vladimir Nazor, koji je jedini gradski park nastao zbog jedne lipe te u kakvoj su vezi jedne gradske stube sa stenografijom.

 

Ovdje saznajte više o šetnjama.

Goethe-Guerilla
je grupa mladih koja djeluje u sklopu Goethe-Instituta Kroatien i svojim sudionicima omogućuje organizaciju i vođenje kulturnih projekata na lokalnoj i međunarodnoj razini. Zagrebačka Goethe-Guerilla dio je regionalne grupe Goethe-Guerilla.

Šetnje su besplatne. Potrebna je prijava na mail adresu zagreb.guerilla@gmail.com ili na broj telefona 091 192 8828 (kontakt osoba Antonija Komazlić).

 

Odgovori