Rezultati izbora za članove vijeća područnih odbora i članove Skupštine hrvatske komore arhitekata
Autor/izvor: HKA 06/07/2012

Izbori za članove vijeća područnih odbora i članove Skupštine Hrvatske komore arhitekata trajali su od 20. lipnja do 04. srpnja 2012. godine.

Izborna komisija u sastavu Branimir Bilušić, ovl.arh., predsjednik komisije, Darinka Brakus, ovl.arh., Oliver Grigić, ovl.arh., Dragana Milenković, ovl.arh., Brankica Petrović, ovl. arh., utvrdila je kako je od ukupno odaslanih 2 127 glasačkih listića, pristigao ukupno 641 listić, od toga je važećih listića 625, a nevažećih listića 16.


Brojanjem glasova utvrđeni su sljedeći rezultati za vijeća područnih odbora:

1. PODRUČNI ODBOR ZAGREB

2. PODRUČNI ODBOR KARLOVAC

3. PODRUČNI ODBOR VARAŽDIN

4. PODRUČNI ODBOR OSIJEK

5. PODRUČNI ODBOR PAZIN

6. PODRUČNI ODBOR RIJEKA

7. PODRUČNI ODBOR SPLIT

8. PODRUČNI ODBOR ZADAR

9. PODRUČNI ODBOR DUBROVNIK

10. PIJ KRAJOBRAZNIH ARHITEKATA

 

Temeljem rezultata izbora provedenih u područnim odborima, utvrđuje se jedinstvena lista izabranih članova Skupštine HKA ( prema abecednom redu prezimena ) :

LISTA IZABRANIH ČLANOVA SKUPŠTINE HKA

 

Temeljem čl. 30. Pravilnika o izborima HKA, prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja i u postupku izbora može podnijeti svaki birač za svoju izbornu jedinicu. Prigovor iz prethodnog stavka podnosi se Izbornoj komisiji u roku od 24 sata računajući od isteka dana kad je provedena radnja na koju je stavljen prigovor. Izborna komisija dužna je donijeti rješenje o prigovoru u roku  od 48 sati od dana dostavljanja prigovora, odnosno od dana  kada su dostavljeni izborni materijali na koje se odnosi prigovor.

Protiv rješenja iz stavka 3. ovoga članka nema žalbe.