X. Simpozij o zelenoj gradnji “Fondovi Europske unije i domaći izvori financiranja održive gradnje“ u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj i Hrvatske gospodarske komore u srijedu, 12.12.2012. od 08:30 do 14:00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Nova cesta 3 – 7, dvorana II kat

Na Simpoziju „Fondovi Europske unije i domaći izvori financiranja održive gradnje” govorit će se o nacionalnoj politici za iskorištavanje Fondova EU, o strukturnim fondovima i Programima Unije te mogućnostima financiranja projekata vezanih uz zelenu gradnju i održivi razvoj iz spomenutih izvora. Također, bit će riječi o smjernicama i uputama što svaki EU projekt mora imati, predstavit će se bankarski programi financiranja zelene gradnje, a sudionici će biti upoznati i s aktualnim natječajima za financiranje projekata energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, te zelene i održive gradnje.

Predavači na X. Simpoziju o zelenoj gradnji bit će: Ana Pavičić Kaselj, pomoćnica Ministrice graditeljstva i prostornog uređenja RH, Zvonimir Savić i Saša Bukovac, pomoćnici direktora Centra za EU pri HGK, Marija Ščulac Domac, načelnica Službe za energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, Gordan Leskovar, voditelj projekta BIOcentar, Ana Fresl, direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o., te Josip Pavković, voditelj Odjel infrastrukture i zaštite okoliša HBOR-a.

Ovaj Simpozij održava se uz podršku Udruge gradova RH i Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo pri HGK.

Simpozij je besplatan za sve sudionike, a u suradnji sa strukovnim udruženjima i komorama, sudionicima Simpozija biti će dodijeljeni bodovi u sklopu programa Stalnog stručnog usavršavanja (2 boda).

Program se nalazi OVDJE, a prijave se primaju do 10. prosinca do 16:00 sati, putem obrasca u privitku kojeg možete poslati na adresu: info@gbccroatia.org

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj / Green Building Council of Croatia