Udruga Sindikat biciklista organizira Pedalafest, biciklistički festival koji se održava 5-7. lipnja 2014. u Studentskom centru u Zagrebu.

Festival po drugi put u Zagrebu okuplja međunarodne stručnjake, biciklističke udruge i sve zainteresirane građane kako bi potaknuo širenje znanja, razmjenu iskustava i promjenu paradigme u vezi s korištenjem bicikla kao prijevoznog sredstva. U okviru Pedalafesta održat će se predavanja i paneli u kojima će sudjelovati brojni inozemni stručnjaci.

Transformacija koja je u svijetu uznapredovala znatno više nego u Hrvatskoj ima brojne utjecaje i traži nova znanja iz tehnologije, prometa, psihologije, sociologije, medicine, politike, ekologije, ekonomije…

S obzirom da masovan rast korištenja bicikla donosi i nove poslove, drugačije društvene odnose i možda drugačije modele razvoja gradova, vjerujem da bi mnoge teme festivala, osobito u petak, mogle biti interesantne Vama, Vašim kolegama i možda studentima s kojima ste u kontaktu.

 

Detalje programa možete naći na web stranici festivala www.pedalafest.eu  te skraćeni raspored u prilogu. Mailu prilažem i općeniti poziv kojeg smo uputili fakultetima i koji je pogodan za daljnju komunikaciju.