Dragi članovi i članice,

Zahvaljujem se svim članovima i članicama HDKA koji su sudjelovali na izborima za mandatno razdoblje 2014.-2018. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naš plan rada i podržali našu izbornu listu.

U posljednjih četiri godine, koje nisu bile nimalo lake, kako za HDKA kao udrugu, tako za naše kolege i kolegice krajobrazne arhitekte na tržištu rada, želio bih istaknuti nekoliko stvari koje su nam dale motivaciju za daljnji rad i zalaganje u sljedećem mandatu. Zajedničkim djelovanjem i suradnjom Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata ostvarilo je snažne i pozitivne odnose sa strukovnim organizacija u zemlji i inozemstvu, što je pak rezultiralo brojim aktivnostima u zadnjih 4 godine, a kao veliki uspjeh može se izdvojiti međunarodni stručni skup “Krajobraz-krajina-pejzaž, 2014.”.

Nadalje, pravodobnim reakcijama na aktualnosti u području struke, dogodili su se mali, ali bitni koraci u napretku struke, posebno u segmentu sudjelovanja u javnim arhitektonsko-urbanističkim natječajima te zakonodavstvu koje se tiče krajobrazne arhitekture. Iako krajobrazna arhitektura još uvijek u Hrvatskoj nije dovoljno prepoznata, gotovo neprestano marginalizirana, naša nastojanja u borbi za bolju poziciju naših stručnjaka neće prestati, a pozitivni pomaci koji se dogode nova su polazišta za aktivnije djelovanje.

Pozivam sve naše kolegice i kolege na otvoren dijalog, suradnju i nove akcije. Apeliram na sve da se aktivno uključe u zajednički rad, jer nam predstoji mandat u kojem smo zacrtali brojne ciljeve, važne za sve naše krajobrazne arhitekte i arhitektice.

 

Srdačno Vas pozdravljam,

Mario Jukić, predsjednik HDKA