U petak, 05.06.2015. u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu, bit će otvoren VI Salon pejzažne arhitekture. Najboljim radovima Salona bit će dodijeljena priznanja. Na izložbi sudjeluju i hrvatski krajobrazni arhitekti koji će konkurirati za glavnu nagradu Salona. Više o izložbi i rezultatim objavit ćemo uskoro.

5. lipnja svečano će se otvoriti i međunarodni skup “Pejzaž-Krajina-Krajobraz”, koji je tradicionalno započeo u Zagrebu, prošle godine, a pod nazivom “Krajobraz-Krajina-Pejzaž”. Domaćin skupa je Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije, a skup će ove godine baviti se tematikom obrazovanja u krajobraznoj arhitekturi, a o kojoj će govoriti predstavnici triju udruženja koji su inicijatori organizacije ovog skupa (Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije).

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, zastupat će potpredsjednica HDKA, Andrea Knez te održati predavanje pod nazivom: “Obrazovanje i licenciranje krajobraznih arhitekata u Hrvatskoj”, a predavanje pod nazivom: “Okviri i mogućnost edukacije u krajobraznoj arhitekturi u Hrvatskoj”, održat će mr.sc. Zrinka Brajan, članica HDKA.

U okviru okruglog stola, raspravljat će se o mogućnostima suradnje triju strukovnih udruženja, a predstavnici udruženja će potpisati i međunarodni memoradum o suradnji, kojim će se pojačati međusobna suradnja te definirati okviri djelovanja između članica potpisnica.

4.6.2015. održat će se predavanje na temu: “Prirodne katastrofe i krajobrazna arhitektura: Uloga struke u prevenciji i obnovi područja pogođenih prirodnim katastrofama”. U panel diskusiji sudjeluju međunarodni predavači iz Stuttgarta i Celja.

Pozivamo sve prijatelje i ljubitelje krajobrazne arhitekture da prisustvuju otvaranju ovog događanja.

Više na stranicama UPAS – Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije, a program možete pogledati u nastavku, a finalni program, s točnim rasporedom predavača objavit će se tokom današnjeg dana, kada se dobije potvrda od organizatora.

 

12

VISalonPA-pozivnica-featured-752x440