Druga regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš, održat će se u Novom Vinodolskom od 16. do 19. rujna 2015. godine.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

Organizator konferencije je HUSZPO, nevladina institucija osnovana 2004. godine od strane renomiranih pravnih i fizičkih osoba koje se profesionalno bave zaštitom prirode i okoliša u Hrvatskoj. Udruga danas okuplja više od 50 tvrtki i individualnih članova. Svrha rada Udruge je unaprjeđivanje stručnih znanja i profesionalnog djelovanja u stručnim poslovima zaštite prirode i okoliša, usuglašavanje i zagovaranje strukovnih interesa, promicanje strukovne etike i suradnja sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama i udrugama.

Ideja konferencije je na jednom mjestu okupiti profesionalce, znanstvenike, predstavnike upravnih tijela, predstavnike lokalne i područne samouprave, nevladine organizacije, stručnjake za odnose s javnošću, investitore i developere iz Hrvatske, regije ali i šire, koji sudjeluju u postupku procjene utjecaja na okoliš i koji su spremni podijeliti svoja znanja i iskustva.

S obzirom na interdisciplinarnost teme, konferencija je podijeljena u pet sekcija:
• Strateška procjena utjecaja na okoliš
• Procjena utjecaja na okoliš
• Zaštita prirode i održivo korištenje prirodnih resursa
• Sudjelovanje javnosti
• Zaštita okoliša i financiranje projekata

Konferencija je uključena u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore inženjera građevinarstva te joj je dodijeljeno 17 bodova, od čega 4 boda za područje regulative.

LINK NA STRANICU KONFERENCIJE!

LINK ZA PRIJAVU!