U prostoru dvorišta na adresi Petrinjska 73, ovaj vikend, 12. i 13. prosinca, održava se još jedan Adventski kalendar.

advent_1“Prostor je to velike razine individualnosti i s primjetnim šarmom, napomenut će voditelj tima za intervencije, student Arhitektonskog fakulteta, Mario Grgurev. Zbog istog, naglasak će se staviti na prošlost dvorišta te će se umetanjem svjetlećeg paviljona pokušati sačuvati ‘genius loci’. Detalje o ideji potražite na licu mjesta i uživajte u ovoj, prije svega, atraktivnoj intervenciji.

Voditeljica manifestacija za Petrinjsku 73, Martina Petrović, uz pomoć će svojih kolegica s odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Petre Orbanić prirediti niz događanja od kojih svakako valja za istaknuti neke. Tako će se u subotu, 12. prosinca od 10 h moći degustirati sirovi kolači Marine Zrnić. Djeca će pak u 18 h moći pogledati predstavu ‘Djed i repa’ u izvedbi Kazališta sjena Tripstih. Navečer slijedi otvorenje, koje će u 20 h popratiti vokalni nastup Cajklapa, inače dio Akademskog zbora FFZG-a, ‘Concordia discors’.

U nedjelju 13. prosinca, od 13 h, nikako ne propustite znanstvenu radionicu za djecu ‘Korak do znanosti’, koju vodi Karla Švorinić. Njezin moto je: ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA, zato svakako povedite svoje mlade istraživače kako bi i oni upoznali zanimljivi svijet znanosti.

Isti dan, navečer od 18 h, slijedi prava poslastica za posjetitelje – nastup ‘hrvatske Adele’, Lucije Ćustić, umjetničkog imena Luce. Nakon što je njezin koncert nedavno u Tvornici kulture rasprodan, Luce je još jednom dokazala svoj vokalni autoritet na domaćoj sceni, a kako zvuči uživo svakako doznajte u Petrinjskoj 73″, kažu organizatori iz Društva arhitekata Zagreba.

advent_3

 

 

advent_2

Izvor: pogledaj.to, 19.12.2015.