5d691817-b43b-4d17-8d2c-b04dc729caca

Zagrebačka Oris Kuća Arhitekture mjesto je susreta i druženja, kreativnosti i dobrih vibracija; mjesto promocije arhitekture, dizajna, umjetnosti i kulture. Na više od 600 m2 atraktivnog prostora smještena je multimedijalna dvorana, kutak za čitatelje Forcimer, uredski prostor redakcije časopisa i portala Oris te klub restoran Voncimer.

Iako namijenjena primarno arhitektima, Oris Kuća arhitekture želi biti otvorena svima. Iza nas je prva godina rada, više od 20 izložbenih programa, 15 predavanja, 25 popratnih događanja poput radionica, promocija i koncerata, gotovo 10.000 posjetitelja, 4.000 članova Oris Kluba te izniman trud zaposlenika i volontera Oris Kuće arhitekture. Posebno smo ponosni što smo publici približili arhitekturu japanskog arhitekta Kohkija Hiranume, predstavili BUS:STOP Krumbach projekt, organizirali međunarodnu studentsku radionicu u sklopu Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj, ugostili poznatog čileanskog arhitekta Smiljana Radica…, a i u ovoj godini pripremamo mnoštvo zanimljivih sadržaja.

Stoga vas u petak 29. siječnja 2016. godine, u Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3), a u sklopu manifestacije Noć muzeja, pozivamo na Izložbu prvog rođendana kojom će se javnosti predstaviti 48 arhitekata i umjetnika, suradnika Orisa.Arhitekti će se predstaviti recentnim radovima u mediju vlastita odabira (video, fotografija, makete, skice itd.) te će na taj način zagrebačkoj publici pokazati čime su bili zaokupljeni posljednjih dvanaest mjeseci, u periodu u kojem su u Oris Kući arhitekture organizirane prve izložbe, predavanja, seminari i radionice. Tom prigodom izdanja Oris biblioteke kao i stare brojeve časopisa Oris možete kupiti po povoljnijim cijenama. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a izložba će se moći razgledati do 20. 2. 2016. godine. Pridružite nam se u rođendanskom slavlju!

RADNO VRIJEME ORIS KUĆE ARHITEKTURE za vrijeme manifestacije Noć muzeja:

16:00 – 01:00