Predstavljamo idejni projekt za Tematski park koji će Općina Tisno urediti u samome centru mjesta Jezera, pored malonogometnog igrališta, na lokaciji koja u ovom trenutku nije nimalo atraktivna.

Idejni projekt izrađen je u šibenskom arhitektonskom uredu Studio ARX & Damir Lasinović Arhitekt, a predan je na izdavanje posebnih uvjeta gradnje, a s radovima bi se trebalo započeti u drugoj polovici 2016. godine.

“Arhitektonsko rješenje prostora pretvoriti će ovu lokaciju u idealno mjesto odmora za odrasle, a djeci za igru i edukaciju. Tematika parka vezana je uz ono najvrednije iz okruženja – životinjski i biljni svijet, a osnovna ideja je pružiti korisnicima različite prostorne doživljaje koji će im kroz igru omogućiti učenje o prirodi. Park je isto tako predviđen i kao mjesto okupljanja te će se u njemu moći odvijati sezonske aktivnosti mještana, poput postavljanja štandova u zimskim mjesecima za vrijeme Adventa, ljeti za promociju mjesta, druženja na mjesnim događanjima i slično”, stoji na njihovim stranicama.

 

Izvor: pogledaj.to, 26.02.2016.