• Travanj – svjetski mjesec krajobrazne arhitekture

Pozivamo Vas na predavanje pod nazivom: KRAJOBRAZNI MOTIVI FORTIFIKACIJSKE ARHITEKTURE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Srednjovjekovne i barokne utvrde  – zaštita i obnova naslijeđa, identiteta i krajobraza, a koje će se održati 16.4.2016. g. u knjižnici Bogdan Ogrizović u Preradovićevoj ulici, s početkom u 12h.

Radujemo se Vašem dolasku i obilježite s nama svjetski mjesec krajobrazne arhitekture.

O predavanju:

Fortifikacijska arhitektura svojom impresivnom pojavom u krajobrazu i duhom minulih vremena čiji je svjedok, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Važan je segment hrvatske graditeljske baštine i nacionalnog identiteta. Predavanje je osmišljeno kako bi se šira zainteresirana javnost upoznala s neprocjenjivim povijesnim krajobrazom i spomenicima fortifikacijske arhitekture Brodsko-posavske županije. Biti će predstavljene četiri utvrde, dvije srednjovjekovne i dvije barokne, javnosti potpuno ili tek djelomično poznate. Želja nam je proširiti svijest o našoj zajedničkoj baštini i predstaviti ove utvrde kao referentni model dobre multidisciplinarne i interdisciplinarne suradnje stručnjaka u postupcima istraživanja, obnove i revitalizacije u duhu paradigme održivog razvoja.

 

O predavačici:

altAh6FRhqwS2OX0Th_g4HWYFsZp4hSFLRhevtcATGnb56u_jpgDarija Perković rođena jr 1985. godine u Slavonskom Brodu. Diplomirala je krajobraznu arhitekturu 2010. godine, na studiju Krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2009. godine sudjeluje kao (ko)autorica i izlagačica na brojnim  međunarodnim i nacionalnim znanstvenim i stručnim konferencijama iz područja urbanizma, krajobraznog planiranja i biotehničkih znanosti. Od 2012. godine živi i radi u Crikvenici na radnom mjestu inženjera za investicije i razvoj javnih otvorenih površina, najviše orijentirana na projekte i programe vezane uz osmišljavanje i uspostavu GISa, katastre javnih površina i implementaciju filozofije održivog razvoja u svakodnevno upravljanje javnim površinama, a usko vezano uz projekcije i planiranje upravljanja ograničenim javnim resursima – prostorom i vodom.