Pod pokroviteljstvom Istarske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula

Pula (Hrvatska), Portopiccolo (Italija) 01. – 02. rujna 2016.

Trenutno u Republici Hrvatskoj postoji niz eksploatacijskih polja na kojima je eksploatacija završena, a ista su samo tehnički sanirana te kao takva predstavljaju devastaciju postojećeg prostora. Kvalitetna sanacija i pronalazak nove namjene takvog prostora ima niz prednosti kako s aspekta zaštite okoliša tako i s ekonomskog i društvenog aspekta te predstavlja veliki potencijal za nove investicije.

Cilj ovog skupa je utvrditi postojeće stanje u Republici Hrvatskoj, sagledati problematiku s različitih aspekata zakonske regulative i struke. Kroz niz predavanja i diskusije koja će se provesti, očekuje se definiranje smjernice za daljnje aktivnosti koje će rezultirati bržim i kvalitetnijim rješenjima pri realizaciji projekata sanacije i prenamjene postojećih napuštenih eksploatacijskih polja.

U sklopu skupa bit će prikazani i primjeri pozitivnih rješenja u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji pri čemu se prvi dan održavaju prezentacije i diskusije dok je za drugi dan skupa predviđen stručni posjet primjeru dobre prakse: Portopiccolo Sistiana-i u Italiji gdje se nalazi luka nautičkog turizma i turističko naselje koje je nastalo na području zatvorenog eksploatacijskog polja.

Program će se objaviti na vrijeme na službenim stranicama organizatora.

Izvor: AAVA

 

14882432593_b7c0313fc5_b

 

portopiccolo-sistiana

 

pp_1506