Ne poznatom Drvenom neboderu u sklopu festivala Design District Zagreb predstavljen je projekt uređenja krovnog vrta. Drago Ibler je  originalno i zamislio da će krov koristiti stanari kuće tako da je ovo zeleno osvježenje u skladu sa zamislima slavnog arhitekta.

“Festival Design District Zagreb inicirao je obnovu izvorne namjene krova i omogućio da se nakratko otvori za sve građane i posjetitelje. Preobrazbu krova čine komplementarni segmenti urbane terase i zelenila, u skladu s dobrom praksom tzv. ‘zelenih krovova’, na kojima različite biljke pogoduju toplinskim karakteristikama zgrade uopće, te stvaraju ugodan ambijent pogodan za odmor i kontemplaciju više desetaka metara iznad gradske vreve. Posjetitelji festivala imat će priliku uživati u šarmu tog eksterijera tijekom sva četiri dana festivala, nakon čega će zeleni krov Drvenog nebodera postati trajna zelena oaza za njegove stanare.

ibler-krov

Partner programa
IKEA Hrvatska

Autori projektnog rješenja
B!RO (Saša Košuta, Mario Kralj i Dora Lončarić)

Stručno savjetovanje
Miljenko Bernfest, Silvije Novak,
Igor Došlić, Bojan Baletić, Zora Salopek Baletić (stanari Iblerovog nebodera);
Stanko Stergaršek (projektant obnove zgrade)

Hortikultura
Maja Subotić

Oprema namještajem
ikea kreativni tim

Izvedba ozelenjavanja krova
Tanja Herr (Green Box)

Koordinacija projekta
Maja Subotić, Hiam Hamed

Production | Produkcija:
Croatian Design Superstore
za Design District Zagreb Festival 2016

Photo: Miljenko Bernfest”

Festival će trajati od 16-19.62016. tijekom kojeg će zone oko Martićeve ulice biti pretvorena u urbani centar dizajna. Za sve posjetitelje festivala Ikea i DJ kolektiv FRüHSTüCK osigurati će mnoštvo dobre glazbe i zdravih zalogaja.

Izvor:designdistrict.hr, 14.6.2016.