The IFLA SIR GEOFFREY JELLICOE AWARD je najveća čast koju International Federation of Landscape Architects može odati stvaralaštvu jednog krajobraznog arhitekta.

Nagrada odaje priznanje živućem krajobraznom arhitektu čija dostignuća i doprinos imaju jedinstven i trajan utjecaj na dobrobit društva i okoliša te na promociju struke, krajobrazne arhitekture. Nagrada se dodjeljuje godišnje za sve profesionalce čiji su rad i dostignuća cijenjena na internacionalnoj razini.

Kanditati mogu biti nominirani putem IFLA Member Associations, delegata, individualnih članova i srodnih organizacija te nezavisnih izvora. Žiri će procesom selekcije između nominiranih odabrati nagrađenog.

Predsjednik IFLA-e će obavijestiti nagrađenog te ga/ju pozvati da sudjeluje na Svjetskom IFLA kongresu gdje će biti proglašenje nagrađene osobe kojoj će nagrada biti uručena. Nagrađeni/a će napraviti prezentaciju koja predstavlja njegov/njezin rad na Kongresu koji će se odviti na World Design Summit u Montrealu, Canada 15. i 16. listopada 2017.

Nominacije za IFLA SIR GEOFFREY JELLICOE AWARD 2017. moraju biti zaprimljene do 15. siječnja 2017. godine.

Izvor:iflaeurope.eu, 23.10.2016.