Uvodni Feng Shui seminar održan je u Beogradu, 18. i 19. novembra 2016.  u organizaciji Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije, Inženjerske komore Srbije i Instituta za Italijansku kulturu.

Seminar o uticaju  drevne kineske umetnosti na životnu sredinu, pohađala je grupa srpskih arhitekata i pejzažnih arhitekata koji su pratili seminar sa velikim entuzijazmom i radoznalošću za Orientalnom vizijom odnosa između prostora, prirodnih ili stvorenih elemenata, i ljudi koji ih nastanjuju.

Italijanski arhitekta, Karlo Reineri iz Torina, strastveni pobornik Feng Shuia, koji proučava i primenjuje principe ove filozofije u svojim projektima preko dvadeset pet godina, održao je veoma uspešan seminar pod nazivom «Oblikovanje eksterijera i enterijera po principima kineske filozofije  FENG SHUI».

Prisutne pejzažne arhitekte i arhitekte  su istražile principe Tao filozofije koji se odnose na korišćenje vitalne životne energije kako bi se stvorili uslovi  za  skladan život u našim gradovima i domovima.

Na kraju drugog dana seminara, koristeći lepo vreme, polaznici su obišli nekoliko  Beogradskih parkova, i analizirali ih  iz specifičnog ugla Feng Shui discipline.

Zbog veoma pozitivnih povratnih informacija o seminaru, Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije planira da organizuje još jedan Feng Shui semenar u narednoj godini.

 

Izvor: UPAS, 4.1.2017.