(KAKAV PARK ŽELIMO) Prvi i osnovni korak u procesu uređenja

Subotnjom radionicom u parku je na konkretan način prikazano kako bi se trebalo pristupati uređenju javnog prostora. Osnovni korak u cijelom procesu je uključivanje neposrednih korisnika u javnu raspravu kako bi se iskristalizirale njihove konkretne potrebe i time dobile direktne smjernice za buduće oblikovanje i uređenje parka. Pri tome je izuzetno važno da u takvim radionicama (raspravama) sudjeluju i stručnjaci koji svojim znanjem i iskustvom mogu različite ideje i mišljenja građana kanalizirati u praktična rješenja. Naravno, ovakvih radionica i tribina u Mjesnom odboru treba organizirati u više termina kako bi što više građana imalo mogućnost sudjelovati u javnoj raspravi.
Na radionici su sudjelovali predstavnici struka, Hrvatsko društvo krajobraznih Arhitekata, Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatsko sociološko društvo i HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo.
Na radionici je bilo prisutno petnaestoro djece i pedesetak zainteresiranih građana i stanovnika Trnjaske Savice. Zajedno su ostvareni značajni pomaci u suradnji. Moderatori su zabilježili sve problemske točke u prostoru te evidentirali sve potrebe i ciljeve građana. Nadamo se da će i stručne službe i Grad Zagreb tijekom vremena shvatiti da je ovo osnovni korak u demokratskoj proceduri.

HDKA