Dragi članovi i članice,
sa zadovoljstvom Vam javljamo da Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, na javnom natječaju za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama, objavljenom 16. listopada 2017. dobilo gradski prostor na korištenje, na Trgu bana Josipa Jelačića 15 u Zagrebu.

Upravni odbor HDKA aplicirao je na Javni natječaj grada Zagreba za dodjelu gradskih prostora na korištenje udrugama u studenom 2017. godine, obzirom da je prostor za djelovanje HDKA bio jedan od strateških ciljeva našeg udruženja.

Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata je na temelju svojih programa, aktivnosti, priznanja i pohvala ostvarilo na natječaju visoki bodovni prag. U sljedećih nekoliko mjeseci pristupit će se uređenju prostora, a prostor će sadržavati arhivu i knjižnicu koju već dugi niz godina polako formiramo. Knjižnica će biti otvorena za sve članove i članice po otvorenju prostora. Također, prostor će služiti za manje prezentacije i događanja. Ugovor o korištenju prostora HDKA potpisuje sa Gradom Zagrebom na razdoblje od 5 godina.
Sljedeći korak je svakako uspostavljanje profesionalnog tajništva HDKA.

U nastavku je Konačna listu prvenstva za dodjelu pojedinog gradskog prostora na korištenje udrugama.

Obavještavamo članove i članice HDKA da nas sada čekaju dodatni troškovi uređenja i održavanja prostora te ovim putem molimo za podmirenje svih dugovanja članarina. Napominjemo da HDKA ne može aplicirati na natječaje ako ima nepodmirena dugovanja.
Većinu bodova na ovom natječaju HDKA je ostvarilo temeljem podmirenih obaveza, redovito izvršenih projekata i programa, za koje smo dobili priznanja i pohvale naših nacionalnih i međunarodnih partnerskih organizacija, udruga i sponzora.

Kako bismo prostor uredili što kvalitetnije, prikupljamo donacije za uređenje prostora. Ako želite financijski pomoći pozivamo Vas da svoje uplate izvršite na račun HDKA; IBAN: HR5124840081106006235,  s naznakom „prostor“.
Također, pozivamo sve koji žele pomoći svojim radom u uređenju prostora da nam se jave na hdka@hdka.hr.

Očekujte pozivnicu za tulum otvorenja prostora HDKA!

 

Naslovna slika: P.A., arhiva HDKA