LE:NOTRE Landscape Forum ‘Learning Landscapes – Zagreb Futurescapes’

Le:Notre forum 2019 će se održati u Zagrebu od 9.4. – 13.4.2019. god. pod nazivom ”Learning Landscapes – Zagreb Futurescapes”. Ovaj Forum organizira Le:Notre Institut u suradnji s Agronomskim fakultetom – Studij krajobrazna arhitektura.
Le:Notre Landscape forum je interdisciplinarni međunarodni skup koji se jednom godišnje održava u zemljama Europe te okuplja stručnjake iz područja krajobrazne arhitekture i srodnih struka poput arhitekture, urbanizma, šumarstva, agronomije. Do sada, Le:Notre forum održao se gradovima: Antalya, Turska (2012); Rim, Italija (2013); Sarajevo, BIH (2014); Bukurešt, Rumunjska (2015); Pafos, Cipar (2016); Münich, Njemačka (2017); i Gozo, Malta (2018). Skup se održava u trajanju od 6 dana te se odvija prema programu koji okuplja stručna predavanja, radionice, okrugli stol, terenski rad, izložbu radova i internacionalni studentski natječaj.

 
Za više informacija o Forumu vidi link:
http://ln-institute.org/
http://www.agr.unizg.hr/en

 

 
Internacionalni studentski natječaj
LE:NOTRE internacionalno studentsko natjecanje nastoji podržati integrirani i holistički pristupi u urbanom i peri-urbanom krajobrazu uz multidisciplinarne studentske timove kroz izradu planova i prijedloga dizajna u različitim mjerilima. Potrebno je razmotriti ulogu urbane periferije unutar sveukupne dinamike grada. Sudionici će istražiti krajobraz, rasčlaniti i preispitati  kompleksne procese u odnosu na gradski kontekst i dinamiku na ovom specifičnom krajobraznom koridoru  uz rijeku Savu dužine 32 km.

 
Za više informacija o studentskom natječaju vidi link:
http://forum.ln-institute.org/student-competition-llf-2019/