banner_1080x720px

U četvrtak, 2. lipnja 2016. u 20:00 sati kolektiv Aman Iwan održat će peto u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu platforme Future Architecture naziva Building (ourselves) together.

Aman Iwan je transdisciplinaran kolektiv koji istražuje često marginalizirana društvena pitanja vezana uz teritorije i njihove populacije.
Kroz periodične publikacije, Kolektiv želi podijeliti znanje i istraživanja o ovim područjima, kako bi stvarali dugoročne projekte. Prvo izdanje Building (ourselves) together nastalo je kao produkt iskustva, tradicija i vernakularnog znanja populacija kojima se bavi, dijelom recipročnog procesa izrade projekata.

Ulaz je slobodan. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.
Future Architecture je prva paneuropska platforma za arhitekturu, muzeje, festivale i producente; donošenje ideja o budućnosti gradova i arhitekture bliže široj publici.

Ciljevi:
– Promisliti budućnost. Istaknut ćemo talentiranu generaciju u nastajanju iz različitih disciplina i istražiti i podijeliti ideje o budućnosti gradova i arhitekture.
– Razmijeniti. 14 organizatora iz 13 zemalja stvorit će paneuropski program, posjetiti kreativce u nastajanju i prezentirati svoje ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, u publikacijama i na portalima.
– Podići svijest. Platforma će složena pitanja objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
– Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality Label prepoznaje organizatore koji rade s kreativcima u usponu te njihovu predanost ciljevima platforme.

The Future Architecture Platform uvodi i potiče inovaciju, eksperiment i ideje generacije koja će projektirati arhitekturu i izgraditi Europske gradove u nadolazećim godinama. Platforma potiče arhitekturu, kulturu, znanje i društveni kapital kroz zajedničku platformu.

Voditeljica projekta za Oris Kuću arhitekture je arhitektica i kustosica Ana Dana Beroš.

Izvor: DAZ, 31.05.2016.