U prekrasnom, ambijentu obnovljenog paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu, u sklopu 51. Floraart izložbe cvijeća održano je izuzetno zanimljivo i dobro posjećeno predavanje o krovnim vrtovima. Ugledne stručnjakinje sa dugogodišnjim iskustvom, Nataša Tiška Vrsalović dipl.ing.agr. i Tanja Herr dipl.ing.arh. su zajedničkim snagama u 2 i pol satnom predavanju publici predstavile sveobuhvatan i sažet pogled na krovne vrtove.

Tanja Herr je prvom dijelu predavanja ukratko publici predstavila krovne vrtove kroz povijest, osnovnu terminologiju te uz mnoge primjere dobre i loše prakse objasnila osnove tehnologije za različite tipove krovnih vrtova.

IMG_9915

Drugi dio predavanja koji je iznijela Nataša Tiška Vrsalović bio je posvećen projektima kovnih vrtova tvrtke Dionea d.o.o. Kroz primjere različitih tipova krovnih vrtova izvedenih u sklopu različitih hotelskih kompleksa na Jadranu prikazani su svi procesi implementacije vrlo zahtjevnih projekata te važnost pravilnog i pravovremenog planiranja i projektiranja od strane stručnjaka za krajobraznu arhitekturu.

IMG_9918

Uz životopisne anegdote slike i filmove publika je istinski doživjela dodanu vrijednost koju kvalitetno projektirani i izvedeni krovni vrtovi stvaraju u okolišu.

IMG_9971

Budućim predavanjima ovih zanimljivih stručnjakinja možemo se veseliti i u čak dužem terminu.