Poziv za sve one koji su željni promjena, odluka i ideja vezanih za održivost u svijetu, provođenje velikih programa i u tome žele igrati jedinstvenu ulogu. The Landscape Architecture Foundation (LAF) saziva raznoliku skupinu moćnih mislilaca iz cijelog svijeta kako bi postavili pravac za struku krajobrazne arhitekture, koja bi trebala odigrati glavnu ulogu u planiranju prostora 21. stoljeća.

Skup o krajobraznoj arhitekturi i njenoj budućnosti kritički će se osvrnuti na njena postignuća u posljednjih 50 godina, na današnju situaciju i na ono što bi ona trebala biti u budućnosti. Tijekom dva dana, sedamdeset etabliranih ljudi iz područja krajobrazne arhitekture predstaviti će svoje ‘Deklaracije’ i uključiti se u raspravu za jasnije definiranje potencijala struke i njenog utjecaj na moguće promjene u svijetu.
Skup obilježava 50 godina otkako su Ian McHarg i drugi poznati krajobrazni arhitekti osnovali LAF’s seminal Declaration of Concern. Deklaraciju koja upozorava na rastuće okolišne probleme u svijetu i potiče krajobraznu arhitekturu kao vodeću struku u rješavanju navedenih problema. Ovo jedinstveno okupljanje kulminirati će redefiniranjem orginalne deklaracije (The New Landscape Declaration 1966/2016) iz 1966. i naglasiti glavne ideje i mogućnosti za budućnost struke krajobrazne arhitekture.

Više o skupu na linku. 

Izvor: lafoundation.org, 03.06.2016.