Sutra 27.9.2016. godine u 11.00 sati na Trgu bana Jelačića bit će otvorenje projekta TURAS- Mobilni dnevni boravak. Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da nam se pridruži na otvorenju ovog EU projekta.

TURAS Europska putujuća izložba Mobilni zeleni dnevni boravak premijerno je izložena na ICLEI konferenciji u Bonnu, a nakon toga putuje kroz Stuttgart u London, na konferenciju Europskih usluga ekosustava (European Ecosystems Services 2016). U Antwerpenu, Bruxellesu, Londonu i Ljubljani nalazi se za vrijeme tjedna mobilnosti, a izložba se zaključuje u Kremsu u Austriji, na godišnjoj konferenciji Klimatskog saveza (Climate Alliance 2016.). Naposljetku se vraća u stalni postav u Stuttgartu, u Njemačkoj.

Predstavljanje projekta i okrugli stol pod nazivom “Mogućnosti implementacije mobilne zelene infrastrukture u visoko konsolidiranim urbanim područjima” održat će se 29.9.2016. s početkom u 10:00 h, u prostorijama Zg Foruma, u Gajevoj 27 u Zagrebu.

Mobilni zeleni dnevni boravak će u trajanju od 27.9. do 2.10.2016. biti izložen cijelo vrijeme na Trgu bana Josipa Jelačića. Dođite, probajte ga, osjetite i sudjelujte!!

Sudjeluju: Jonathan Müller (TURAS), Sanja Cvjetko Jerković, dipl.ing.arh., predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata, prof. Krešimir Rogina, arhitekt, François Vahé, landscape architect dipl., Darija Perković, mag.ing.prosp.arch., krajobrazna arhitektica
Moderatorica: Barbara Klemar, mag.ing.prosp.arch., krajobrazna arhitektica.