U osnovnoj školi Kajzerica, Žarka Dolinara 9, u Zagrebu, u četvrtak, 20. listopada s početkom u 10,45 sati održat će se svečanost obilježavanja međunarodnog dana zelenih škola koje je povezano s globalnim pokretom Green Apple Day of Service koji se u cijelom svijetu održava na inicijativu nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju.

Hrvatska je također dio ovog projekta koji se u cijelom svijetu organizira po peti put, kao dio Globalne koalicije za zelene škole pokrenute od strane World Green Building Council organizacije (www.worldgbc.org)

OŠ Kajzerica organizirajući ovaj školski program podržat će globalni projekt Green Apple Day of Service za zelenije škole u Hrvatskoj, a istom se sa zadovoljstvom pridružuju Uprava škole OŠ Kajzerica i svi profesori, učenici i roditelji, vlasnica tvrtke Moj balkon Željka Kolak, članovi Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, te predstavnici medija.

image5

Kako bi djeca, profesori i škola ostvarili svoje planove, velikodušnim donacijama pridružile su se tvrtke Moj Balkon, Bauhaus, Caparol, Pan Prom.
Tvrtka Billa Hrvatska će se i ove godine priključiti donacijom 100 kg jabuka OŠ Kajzerica te razveseliti djecu i profesore.

image2

Ovogodišnja proslava održava se u Osnovnoj školi „Kajzerica“ koja je svijetli primjer dobro promišljenih investicija u školske objekte pri čemu je uz najnovije metode projektiranja, proizvode i tehnologije dostignut vrhunski standard objekta u energetskom smislu, visoka funkcionalnost i udobnost u zgradi, na dobrobit djece i svih koji u školi žive i rade uz radostan dječji osmjeh. Stoga je škola odabrana kao sinonim za kvalitetu škola kakve zaslužuju sva djeca Hrvatske, a Uprava OŠ „Kajzerica“ objeručke je prihvatila obilježavanje i proslavu Međunarodnog dana zelenih škola. Ovogodišnja tema kojoj su se učenici OŠ Kajzerica posvetili je uređenje interijera škole – kutka za učenike te uređenju terase – kako bi školu učinili što „zelenijom“. Učenici OŠ Kajzerica ove godine koriste sljedeće materijale: plastične vrećice, plastične čepove i palete kroz radionice posvećene za: eko poruke, izradu slika od plastičnih vrećica, izradu mozaika od plastičnih vrećica itd.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zelenih škola u OŠ Kajzerica, očekuju se slijedeći uzvanici:

Grad Zagreb – predstavnik grada Zagreba
Moj Balkon – Željka Kolak
Hrvatski savjet za zelenu gradnju – izvršna direktorica Snježana Turalija
OŠ Kajzerica – ravnatelj Igor Rukljač

Svoj dolazak potvrdite na tea.zugaj@gbccroatia.org do 19.10.2016.

Izvor:gbccroatia.org,17.10.2016