Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata proslavilo je 20. studenoga 2017. godine u ZgForumu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada 25. godišnjicu rada. Uzvanike, krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere i predstavnike institucija odgovornih za krajobrazno planiranje prostora, uime Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada s kojim HDKA ima dugogodišnju plodnu suradnju pozdravila je Ana Magdić, voditeljica Odjela za prezentaciju projekata (ZgForum), a događanje je vodio Mario Jukić, predsjednik HDKA.
Proslava ove značajne obljetnice, četvrt stoljeća neprekidnog rada društva krajobraznih arhitekata iz cijele Hrvatske, bila je prigoda da se zaslužnim pojedincima i ustanovama u zemlji i inozemstvu dodijele počasna članstva i priznanja.

Počasna članstva dodijeljena su članovima osnivačke skupštine i prvog Upravnog odbora: prof.dr.sc. Sonji Jurković, dipl.ing.arh., prof.dr.sc. Branki Aničić, dipl.ing.agr., dr.sc. Lidu Sošiću, dipl.ing.pejz.arh., prof.dr.sc. Mladenu Obadu Šćitarociju, dipl.ing.arh., Jadranki Janjić, dipl.ing.šum., Jasminki Hrabač, dipl.ing.arh., Branki Ivaniš, dipl.ing.agr., Franki Odak, dipl.ing.arh., Slobodanu Bajagiću, dipl.ing.šum. i Draženu Grgureviću, dipl.ing.šum.

Počasno članstvo za potporu HDKA dodijeljeno je i krajobraznom arhitektu iz Velike Britanije Nigelu Thorneu, koji je svojim znanjem i dugodišnjim iskustvom podupirao udruženje u njegovim aktivnostima te bio značajna potpora u radu i komunikaciji s IFLA World i IFLA Europe. Nigel Thorne od 2010. do 2013. bio je u dva mandata predsjednik Europskog udruženja krajobraznih arhitekata te je za vrijeme njegova mandata HDKA je postalo aktivan član IFLA Europe. U Hrvatsku dolazi od 2014. godine kao glavni predavač u sklopu modula „Krajobrazna arhitektura“ Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, a dao je i značajan doprinos djelovanju HDKA u osmišljavanju projekata, kao i u njihovoj realizaciji.

Priznanja za prijateljski odnos i suradnju dodijeljena su Udruženju pejzažnih arhitekata Srbije i Društvu krajinskih arhitektov Slovenije čiji su predstavnici prisustvovali proslavi.

Skupu su se obratile i jedne od osnivačica HDKA, prof. Sonja Jurković, prva predsjednica i prof. Branka Aničić.

Od visokih uzvanika na skupu su bili prisutni potpredsjednik Hrvatske komore arhitekata, gdin. Ivan Ljubić, voditeljica odsjeka za gradnju i energetsku učinkovitost Grada Karlovca, gospođa Ana Hranilović Trubić i predstavnice Udruženja pejzažnih arhitekata, gđa. Ljilja Tubić i gđa. Biljana Glamočić.

Skup su popratili i predstavnici medija Hrvatske radio televizije.

Za kraj proslave, gosti su se zabavili uz rođendansku tortu i piće.