„Zašto projekti spavaju?“ – naslov je, ali ujedno i pitanje kojim će se baviti sudionici 7. Holcimovog Foruma o održivoj gradnji koji će se, u organizaciji tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o. i Građevinskog fakulteta u Zagrebu, održati 30. studenog 2013.

Kao što je opće poznato, gospodarska kriza posebno se snažno odrazila na građevinski sektor te na njemu ostavlja trajne posljedice. Izgrađeni, a neprodani stanovi broje se u tisućama, a novi veliki projekti jedva na prste. Velike i važne građevinske tvrtke odlaze putem stečaja, dok proizvođači građevinskog materijala iz godine u godinu bilježe gubitke. U navedenoj situaciji sve je posve jasno, gotovo logično. No, što reći za okolnosti u kojima projekti koji su odobreni i za koje postoji zatvorena financijska konstrukcija, investitori i izvođači – stoje? I zbog čega je tome tako?

Odgovor na ta i mnoga druga srodna pitanja pokušat će dati sudionici 7. Hrvatskog foruma o održivoj gradnji koji će se 30. studenog 2013. održati na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.
Održiva gradnja danas je tema o kojoj se mnogo i često govori, uglavnom u kontekstu uporabe određenih materijala i potrošnje energije. Rjeđe nailazimo na promišljanja o cjelokupnoj slici unutar koje se održiva gradnja događa.

Popis predavača i cjelokupni program predstaviti ćemo Vam uskoro.

PRIJAVA NA 7. FORUM

 

 

Ove godine, u okviru Foruma bit će predstavljen i aktualni ciklus globalnog natječaja za projekte održive gradnje Holcim Awards koji je otvoren sve do ožujka iduće godine.

Natječaj Holcim Awards

Izvor: Holcim, 28/10/2013