Talijanski institut za vanjsku trgovinu – Agencija za promidžbu u inozemstvu i internacionalizaciju  talijanskih  tvrtki, ustanova talijanske Vlade u Republici Hrvatskoj poziva na seminar „Ekološi prihvatljivo graditeljstvo“ koji organizira Ured u Zagrebu 12. Studenog u 9:00h u dvorani Centrum hotela Dubrovnik u Zagrebu.

Osnovna tema seminara je Ekološki prihvatljivo graditeljstvo, a talijanski će arhitekti i stručnjaci iz sektora održati slijedeća predavanja:

Metode u području energije i tehnike za održivo obnavljanje / restrukturiranje arhitektonske baštine s posebnim naglaskom na javne građevine

Predavač: arhitektica Styliani Fanou, viši stručnjak za energetsku učinkovitost povijesnih građevina pri Nacionalnoj agenciji za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj (ENEA )

Zelena javna nabava i životni ciklus proizvoda koji se koriste u graditeljstvu: studija slučaja/case study – prozori
Predavač: Rovena Preka, istraživač pri Nacionalnoj agenciji za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj (ENEA )

Studija slučaja/case study: ECOCittà (EKOGrad) – novi način življenja po načelima ekološke održivosti
Predavač: arhitekt Maurizio Andreoli, FIMA Engeering

Ulaz je slobodan. Za sva izlaganja osigurano je simultano prevođenje. Napominjemo da će se sudjelovanje na seminaru bodovati s dva (2) boda Hrvatske komore arhitekata.

Ukoliko želite sudjelovati ljubazno Vas molimo da nam priloženu prijavnicu što hitnije popunite i dostavite na faks: 01.4830740 ili e-mail: zagabria@ice.it (broj sudionika je ograničen).

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji i promptnom odgovoru. Želeći naglasiti kako bi nam bilo izuzetno drago da se odazovete našem pozivu za sudjelovanjem, ostajemo s poštovanjem.

Direktor
Massimo Sessa

 

Izvor: DAZ, 31/10/2013