London studio 6a Architects has extended the home of architecture critic Rowan Moore and his family by adding a timber structure that curves around a tree. The extension was designed by 6a Architects to provide a new ground-floor bedroom and bathroom for the London house, which is an amalgamation of two cottages constructed in the 1830s. A ramped corridor runs parallel to the existing house, negotiating a gentle change in level and allowing access for the mother of the family, who uses a wheelchair. This corridor connects the house’s living room with the new bedroom suite, which extends out into the garden. The exterior of the structure is clad with reclaimed timber, while white-painted timber panels line the interior walls. Glazed doors open the space out to a curving timber deck that surrounds the sumac tree and steps down to the garden.

Architect: 6a architects
Structural Engineer: Price & Myers.
Contractor: John Perkins Projects Ltd
Building Control: MLM
Lighting: Izé (Veranda lights)
Exterior Cladding Ashwell Recycled Timber Products
Blinds Ace Contracts (London) Ltd
Garden design Dan Pearson Studio / Mark Cummings Garden Designs

 

Izvor: dezeen, 16/10/2013