U sklopu Sekcije za interijer DAZ-a će se u utorak, 03. prosinca 2013. u 19.00, održati DIJALOG STRUKA, okrugli stol na kojem će gosti biti Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, glavni projektanti i vlasnici projektnog ureda DVA ARHITEKTA.

Okrugli stol Dijalog struka kroz međustrukovnu komunikaciju promovira integralni pristup projektima, domaću produkciju i timski rad s ciljem uključivanja u dijalog svih dionika od studenata, kreativnih pojedinaca i timova, preko tvrtki do menadžera, investitora, te kulturnih i privrednih stratega.

 

DVA ARHITEKTA za svoj rad osvajali su mnoga priznanja i nagrade među kojima je i prije koji tjedan osvojeno prvo mjesto na godišnjem natječaju tvrtke Cemex u Hrvatskoj za Kuću na otoku Krku.

Moderatori okruglog stola su Robert Križnjak, voditelj Sekcije za interijer DAZ-a i Davorka Perić, voditeljica programa DAZ-a.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri (3) boda a ulaz je slobodan.

Sekcija za interijere DAZ-a osnovana je krajem 2011. godine s ciljem promocije interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. U njezinu su djelokrugu prezentacije arhitekture interijera, organizacije izložbi, predavanja, radionica i natječaja, te promocija i vrednovanje realiziranih interijera. U radu Sekcije iznimno je važno i određenje temeljnih obilježja hrvatskog interijera 20. stoljeća u europskom i svjetskom kontekstu koji mogu poslužiti i kao idejne smjernice za budući rad.
Svrha program je upoznati hrvatsku javnost s dosezima svjetskih dizajnera te raditi na promociji hrvatskog interijera i prateće industrije u Europi i svijetu. Cilj programa je predavanjima pokušati kroz povijesni kontekst hrvatskog interijera i kroz recentne svjetske radove ocijeniti gdje se u globalnim okvirima nalazi Hrvatska, te kako je moguće držati korak s najnovijim svjetskim trendovima u oblikovanju interijera, materijala, te poglavito u profiliranju prateće nacionalne industrijske proizvodnje.
Voditelji Sekcije za interijer su Robert Križnjak, dipl.ing.arh. i Martina Križnjak, dipl.ing.arh.

Odgovori