Stranka stekla pravnu osobnost i uvjete za početak normalnog političkog djelovanja.

Ministarstvo uprave izdalo je Rješenje o upisu u Registar političkih stranaka Održivom razvoju Hrvatske – ORaH-u čime je stranka stekla pravnu osobnost i uvjete za početak normalnog političkog djelovanja.

Predsjedništvo ORaH-a sastavljeno od predsjednice Mirele Holy, potpredsjednika Davora Škrleca, potpredsjednice Božane Zadro te članova i članica Predsjedništva iz četiri regije: Andree Feldman i Gordana Cmrečkog (središnja regija); Natalije Mekovec i Kazimira Cvrtile (istočna regija); Marine Biti i Milana Rodića (zapadna regija) te Atane Grbić Martinović i Zlatana Reića (dalmatinska regija) u sljedećih par dana održat će prvu sjednicu na kojoj će usvojiti Plan rada ORaH-a u 2014. godini.

Stranka će u sljedećih godinu dana biti usmjerena na sljedeće aktivnosti:
1) Izgradnju stranačke infrastrukture na području cijele Hrvatske, prvo u regijama, potom u gradovima sjedištima županija, a potom kapilarno po gradovima i općinama ovisno o interesu članova/članica na terenu
2) Izgradnju financijske infrastrukture
3) Izgradnju programske infrastrukture i rad na sektorskim politikama ORaH-a te njihovo predstavljanje i komunikaciju prema članstvu
4) Pripremu i provedbu izborne kampanje za EU parlamentarne izbore.

Stranka se aktivno zalaže za provedbu koncepta održivog razvoja koji počiva na umijeću održavanja dinamičke ravnoteže u ukupnome društvenome sustavu. To podrazumijeva osmišljavanje financijskih, gospodarskih i socijalnih strategija društvenoga razvoja usklađenih sa zdravim okolišnim strategijama.

 

Izvor: zpress.hr, 3/12/2013

Odgovori