Poštovani članovi Područnog odbora Zagreb HKA,

Hrvatska komora arhitekata temeljem odluke Upravnog odbora  u sklopu projekta pomoći članstvu za efikasnu provedbu novih Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, odlučila je za svoje članstvo preko područnih odbora HKA organizirati  stručne razgovore i konzultacije radi što kvalitetnije primjene navedenih zakona.

Svrha ove inicijative je omogućavanje efikasnog svakodnevnog rada struke kroz direktni kontakt i razmjenu iskustava arhitekata i predstavnika lokalnih tijela koja izdaju akte za građenje, te predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Nakon što je Područni odbor Osijek u ožujku  organizirao razgovore i konzultacije po ovom modelu, Područni odbor Zagreb je dogovorio s Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba da se isti održe 20. svibnja 2014. godine u 18,30 sati u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Stoga Vas pozivamo da do petka, 16. svibnja 2014. godine u 10,00 sati na e-mail adresu m.frzic@arhitekti-hka.hr  dostavite Vaša pitanja kako bi se sudionici mogli što kvalitetnije pripremiti i ponuditi odgovore na Vaša pitanja.

Predviđeno trajanje razgovora i stručnih konzultacija je dva školska sata.

Ulaz je slobodan, a sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja HKA boduje s dva (2) boda iz građevinsko – tehničke regulative.

Prijaviti se možete prijavnicom u prilogu ili na web stranici HKA nakon prijave na stranicu korisničkim imenom i lozinkom pod Stručno usavršavanje, Prijava na skupove.

Ujedno Vas obavještavamo da sva do sada dostupna tumačenja na nove zakone možete naći na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja   http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=5743 .

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA
Ul. grada Vukovara 271/2
10 000 Zagreb
Tel: 01/5508-410
Faks: 01/5508-403
E-mail: ssu@arhitekti-hka.hr