nigelNIGEL THORNE : „Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna!“
LOKACIJA: Hotel International – dvorana Grand salon, Miramarska 24, Zagreb   POČETAK: 13.05.15, 09:00h   •     ZAVRŠETAK: 13.05.15, 17:00h

Nigel Thorne, počasni član i bivši predsjednik Međunarodnog udruženja krajobraznih arhitekata Europe (International Federation of Landscape Architects – Europe) je keynote speaker 20. stručnog simpozija o zelenoj gradnji pod nazivom „Održivost i krajobrazna arhitektura – više od dizajna!“.

Kroz 4 prezentacije i sudjelovanjem u Okruglom stolu na temu “Održivost u praksi prostornog planiranja RH“, zajedno s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH, Hrvatske komore arhitekata – Odbora za krajobraznu arhitekturu i Odbora za urbanizam, te Agronomskog fakulteta u Zagrebu – Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost, Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, gdin. Nigel Thorne predstavit će slijedeće teme:

 
1)    Uvod u zelenu infrastrukturu – održivost u krajobraznoj arhitekturi i planiranju
2)    Olimpijski park – vrhunski primjer planiranja zelene infrastrukture u Velikoj Britaniji
3)    Krajobrazna arhitektura u Velikoj Britaniji
4)    Zašto budućnost bez zelene infrastrukture nije opcija?

 

Organizatori simpozija su Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata te Hrvatska komora arhitekata-odbor za krajobraznu arhitekturu.

Simpozij se održava u srijedu, 13.05.2015. sa početkom u 09.00 sati u hotelu International – dvorana Grand salon, Miramarska 24, Zagreb.

Predavanje se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 5 bodova od toga 1 iz građevno-tehničke regulative. Potvrde za Hrvatsku komoru inženjera graditeljstva potrebno je zatražiti od Hrvatske komore arhitekata.

 

Za sudjelovanje na simpoziju potrebno je uplatiti KOTIZACIJU (Iznos s PDVom).

1 Članovi HSZG-a i HDKA-a 187,50 kn
2 Ne članovi 312,50 kn
3 Studenti 62,50 kn (uz potvrdu o studentskom statusu)
*Polaznici Green Building Professional edukacije 2014/2015 imaju pravo besplatnog sudjelovanja na simpoziju.

Na temelju ispunjenog obrasca, HSZG će vam izdati ponudu. Uplate se vrše uoči događanja na temelju poslane ponude na IBAN Zagrebačka banka HR2923600001102306878. Sudjelovanje ćemo smatrati potvrđenim po zaprimljenoj uplati. Molimo Vas da izostanak uslijed spriječenosti najavite najkasnije 48 sati prije održavanja stručnog simpozija, dakle najkasnije do 10.05.2015. do 16:00, u protivnom nećemo biti u mogućnosti izvršiti povrat novca.

 

Molimo Vas radi velike zainteresiranosti te ograničenog kapaciteta dvorane da se prijavite što prije! Veselimo se Vašem dolasku!

 

Program stručnog simpozija i obrazac putem kojeg se možete prijaviti pronađite na sljedećim linkovima:

Obrazac za prijavu

Program stručnog simpozija

CV Glavnog govornika – Nigel Thorne

 

Nigel Thorne je ovlašteni krajobrazni arhitekt (član Instituta za krajobraz u Velikoj Britaniji) sa preko 35 godina iskustva, koji radi kao samostalni savjetnik za upravljanje projektima krajobrazne arhitekture, sa posebnim naglaskom  na administraciju ugovaranja i provedbe projekata. Također radi i kao redovni suradnik brojnih nagrađivanih tvrtki koje se bave krajobraznom arhitekturom, diljem Velike Britanije, ali i u svijetu.
Iako se primarno educirao u području dizajna, u svome radu fokusiran je i na važnost upravljanja pojedinostima u procesu provedbe projekata, a kako bi se zadržala cjelovitost dizajna i u suradnji s izvođačima i dobavljačima osigurali najviši standardi u izradi.

Početkom 2010. godine je bio izabran za predsjednika IFLA Europe, a svoj drugi i završni mandat završio je krajem 2013. godine.

Sada je počasni član IFLA Europe (International federation of landscape architects – Europe) te aktivno radi i predaje, na nacionalnoj i internacionalnoj razini i redovito drži predavanja u cilju promicanja profesije u svijetu.

Program __Održivost i krajobrazna arhitektura - više od dizajna!_(1)