Konferencija je namijenjena konzervatorima-restauratorima, djelatnicima konzervatorskih odjela, kustosima, povjesničarima umjetnosti, krajobraznim arhitektima, urbanistima, kulturnim menadžerima i djelatnicima gradskih službi koji su zaduženi za nabavu i održavanje skulptura na javnim površinama.

Konferencija će obraditi različite teme vezane uz očuvanje (zbirki) skulptura na otvorenom, od upravljanja zbirkom i preveniranja vandalizma do tehničkih pitanja o načinu provedbe redovitog održavanja i restauriranja skulptura načinjenih od različitih materijala (metal, drvo, kamen, beton…). Ukupno će biti 14 usmenih izlaganja i 6 poster-prezentacija. Predavači su vrsni stručnjaci iz cijeloga svijeta, a njihovi su radovi prošli rigorozan postupak recenzije.

Više informacija o skupu dostupno je ovdje: https://spark2015sisakhr.wordpress.com/

U okviru konferencije održat će se okrugli stol na temu parkova skulptura kao resursa od kojih lokalna zajednica može imati višestruku korist. Upoznat ćemo se s inicijativom za očuvanje Parka skulptura u Jakovlju, razgovarati o tome što je umjetnicima važno kod prezentiranja njihovih skulptura na otvorenom, doznati kako se parkovi skulptura mogu učiniti pristupačnim osobama s posebnim potrebama, naučiti što sve obuhvaća upravljanje kulturnom baštinom i kako integrirati parkove skulptura u tematske kulturne rute.

Treći dan konferencije rezerviran je za stručni izlet. Program uključuje obilazak Parka skulptura nastalih u sklopu Kolonije likovnih umjetnika “Željezara Sisak”, posjet Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter.

Rok za prijavu za sudjelovanje na konferenciji je 7. rujna 2015. godine. LINK za PRIJAVU!

PROGRAM PDF
POSTERI PDF
SAŽECI PDF

Program-skupa-ZAVRSNO-1

Program-skupa-ZAVRSNO-2

Program-skupa-ZAVRSNO-3

Program-skupa-ZAVRSNO-4