U Zagrebu je u ponedjeljak ujutro u Ulici Hrvatske bratske zajednice počela gradnja novih fontana, izvještava N1. Bandić je kazao kako je prethodno u Cerju otvorio najveću vodospremu u Zagrebu vrijednu 100 milijuna kuna te kako je gradnja fontana samo nastavak podizanja urbane osovine Zagreba (o čemu smo pisali ovdje).

”Tri fontane koštaju 50 milijuna kuna, a to je duplo manje od vodospreme Cerje. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti.
U ovo vrijeme će neki reći ‘je trebalo, nije trebalo’. Abruš je 1906. napravio dvije fontane na Zrinjevcu. Valjda je za 100 godina Zagreb zaslužio tri fontane”, kazao je Bandić.

Za njihovu izgradnju utrošit će se 50 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Fontane je projektirala arhitektica Helena Paver Njirić, a posao izgradnje na javnom natječaju dobila je tvrtka Vodotehnika.

Na izgradnju fontana osvrnula se i bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, također za N1. “Kad se vozite kraj fontana, lijevo vidite fontane, a desno Trnje koje još nema riješen vodovod, odvodnju i neke druge stvari, ali to su nevidljvi projekti komunalne infrastrukture koji se ne vide. Zovemo ih Bandićeve fontane jer je to nešto što se vidi”, rekla je Mrak Taritaš.
fontane

Zagrebački gradonačelnik najavio je i nove projekte u gradu.

”Radovi na Radićevoj, nadvožnjak na Radničkoj se projektira. Projektira se žičara i ona je nasušna potreba grada. Počinjemo koncem ove godine i do početka 2017. ćemo imati žičaru. To je vizionarski projekt kao i fontane i vodosprema u Cerju. Sve je to grad koji se razvija, pulsira i živi”, rekao je Bandić.

Izvor:pogledaj.to
Foto:zagreb.hr