U Gradskoj upravi predstavljen je projekt Zagreb 3D – ZG3D, rezultat višemjesečnog rada Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s tvrtkom GDi Gisdata d.o.o.

Kako je naglasila pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo digitalni 3D modeli gradova već se duže vrijeme koriste kao alat u radu gradskih uprava naprednih europskih gradova, kao što su Beč ili Berlin, a zagrebački model od danas se može vidjeti na web pregledniku za javne korisnike ZG3D koji je simbolično pokrenuo gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Web preglednik ZG3D:Arhitektonsko-urbanistički natječaji za javne korisnike koji integrira podatke o postojećim objektima na području grada Zagreba s 3D modelima i opisnim podacima nagrađenih natječajnih radova predstavio je Vojkan Gavrilović iz GDi Gisdata.
Rješenje se sastoji od 2D i 3D dijela. U 2D dijelu aplikacije klikom na lokacije pojedinih natječaja mogu se dobiti osnovne informacije o njima te poveznice s 3D dijelom i web stranicom s detaljnim opisom. U oba dijela aplikacije omogućena je pretraga prema nazivu ulice i adresi te mijenjanje prikazane podloge

Izvor:zagreb.hr,10.3.2016.