Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata vas poziva na “Interdisciplinarnu šetnju urbanim vrtovima”  koja će se održati 30. ožujka (srijeda) s početkom u 15:30 sati.

Okupit ćemo stručnjake iz područja antropologije, agronomije, krajobrazne arhitekture te aktiviste iz inicijative Parkticipacija. Obići ćemo dva različita urbana vrta, jedan gradski vrt u Sopotu i jedan građanski, samoorganizirani vrt u Prečkom /Jarunu. Nakon šetnje sastat ćemo se na kratkoj diskusiji o posjećenim lokacijama gdje ćemo razmijeniti viđenja o ulogama, potencijalima i problemima urbanih vrtova iz pozicija različitih struka.

Obilazak urbanih vrtova započet će u srijedu 30. ožujka 2016. u 15:30 sati na Glavnom kolodvoru (kod spomenika kralja Tomislava). Obilazak će trajati oko 2,5 sata, a potom će uslijediti povratak u centar grada i održavanje diskusije na temu urbanih vrtova. Diskusija nakon obilaska će se održati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, Zagreb) od 18 sati.

Obilazak i diskusija su otvoreni za javnost stoga slobodno podijelite ovu obavijest, pozovite svoje prijatelje, kolege, obitelj, susjede… Ovo je idealna prilika da izađemo iz svojih (akademskih) ureda i prošetamo uz naše gošće/goste.
Dođite i aktivno sudjelujte u šetnji i diskusiji o urbanim vrtovima!

Stručnjaci koji su nam najavili svoje sudjelovanje su:
Sandra Dobrić – Parkticipacija – udruga za urbanu permakulturu
Mario Jukić, mag. ing. prosp. arch. i Andrea Knez, mag. ing. prosp. arch. – Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata
Olga Orlić, dr. sc. – Institut za antropologiju
Željka Zgorelec, doc. dr. sc. – Agronomski fakultet

Očekujemo vas i veselimo se susretu!
HDKA